Kyckling brukar vara en hit bland både stora och små, och den här rätten med asiatiska influenser är inget undantag. Vi steker kyckling och blandar sen ner den i en härlig sås med ingefära, sojasås, honung och vitlök. Till kycklingen serverar vi fluffigt ris och en krispig coleslaw med smak av ingefära och lime. Snabbt, enkelt och – framför allt – gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Ingefära
1 st
Morot
½ st
Lime
280 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Kålmix
(Kan innehålla Selleri)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
12.5 g
Honung
4 g
Kycklingbuljong
150 g
Långkornigt vitt ris
½ tsk
Salt (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
2 msk
Vatten (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].
Tillsätt ris, kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.
Riv ingefära fint.
Riv morot (oskalad).
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Blanda en skvätt limesaft, majonnäs, ingefära [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.
Tillsätt morot och kålmix och blanda väl.
Blanda vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme utan att torka ur den.
Blanda vitlök, sojasås, honung [1/2 påse, 2P], ingefära [1 tsk | 2 tsk], en skvätt limesaft, vatten [½ dl | 1 dl] och en nypa salt i stekpannan på medelvärme.
Tillsätt mjölblandningen under omrörning och låt sjuda i 3–4 min, eller tills såsen bubblar och har tjocknat.
Rör sedan i kyckling så att den täcks av sås.
Lägg upp ris, coleslaw och kyckling på tallrikar.
Toppa kyckling med sås.