topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kyckling

Pannstekt kyckling

med långkornigt ris och syrlig coleslaw

Kyckling brukar vara en hit bland både stora och små, och den här rätten med asiatiska influenser är inget undantag. Vi steker kyckling och blandar sen ner den i en härlig sås med ingefära, sojasås, honung och vitlök. Till kycklingen serverar vi fluffigt ris och en krispig coleslaw med smak av ingefära och lime. Snabbt, enkelt och – framför allt – gott!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Senap
Ägg
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Ingefära

1 st

Morot

½ st

Lime

280 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

12.5 g

Honung

4 g

Kycklingbuljong

150 g

Långkornigt vitt ris

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Vetemjöl (steg 4)

2 msk

Vatten (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2903 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett22.3 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater80.8 g
varav socker13.6 g
Protein42.2 g
Salt4.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Tillsätt ris, kycklingbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Förbered råvaror
2

Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.

Riv ingefära fint.

Riv morot (oskalad).

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling med en nypa salt i 3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda coleslaw
4

Blanda en skvätt limesaft, majonnäs, ingefära [1 tsk | 2 tsk], en nypa salt och peppar i en stor skål.

Tillsätt morot och kålmix och blanda väl.

Blanda vetemjöl [1/2 msk | 1 msk] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Koka sås
5

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme utan att torka ur den.

Blanda vitlök, sojasås, honung [1/2 påse, 2P], ingefära [1 tsk | 2 tsk], en skvätt limesaft, vatten [½ dl | 1 dl] och en nypa salt i stekpannan på medelvärme.

Tillsätt mjölblandningen under omrörning och låt sjuda i 3–4 min, eller tills såsen bubblar och har tjocknat.

Rör sedan i kyckling så att den täcks av sås.

Servera
6

Lägg upp ris, coleslaw och kyckling på tallrikar.

Toppa kyckling med sås.