Ikväll lagar vi kolja med inspiration från Medelhavet. Vi steker kolja och körsbärstomater, och låter dem sen simra i en ljuvlig sås med citron, smör och basilika. Spännande tillbehör är vackert rött tomatris med vitlökskryddor, och rå zucchini serverat i långa band.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
150 g
Långkornigt vitt ris
½ burk
Tomatpuré
125 g
Körsbärstomater
4 g
Vitlöksflörter
1 portionspåse
Basilika
½ st
Citron
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
½ st
Zucchini
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
2 msk
Smör (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, tomatpuré [½ burk, 2P], Vitlöksflörter och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.
Stek fisk och hela körsbärstomater i 4-6 min, vänd fisk efter halva tiden, tills fisk är genomstekt och tomater är mjuka.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skala zucchini [1/2 st, 2P] i långa band med en potatisskalare. Krydda med en nypa salt och peppar.
Halvera citron [½ st, 2P].
Finhacka basilika.
Rör i citronjuice, grönsaksbuljong, smör [2 msk | 4 msk], basilika, vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan med fisk. Ta av från värme när smöret har smält.
Lägg upp tomatris och zucchini i skålar.
Toppa med kolja, körsbärstomater och citron-smörsås.
Garnera med mandlar.