Pannstekt medelhavs-inspirerad kolja
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt medelhavs-inspirerad kolja

Pannstekt medelhavs-inspirerad kolja

med zucchiniband och citron-smörsås

Ikväll lagar vi kolja med inspiration från Medelhavet. Vi steker kolja och körsbärstomater, och låter dem sen simra i en ljuvlig sås med citron, smör och basilika. Spännande tillbehör är vackert rött tomatris med vitlökskryddor, och rå zucchini serverat i långa band.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Fisk
Selleri
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

150 g

Långkornigt vitt ris

½ burk

Tomatpuré

125 g

Körsbärstomater

4 g

Vitlöksflörter

1 portionspåse

Basilika

½ st

Citron

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Zucchini

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

2 msk

Smör (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)702 kcal
Energi (kJ)2938 kJ
Fett28 g
varav mättat10 g
Kolhydrater70.6 g
varav socker7.2 g
Protein39.3 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör tomatris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, tomatpuré [½ burk, 2P], Vitlöksflörter och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Stek fisk
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt och peppar.

Stek fisk och hela körsbärstomater i 4-6 min, vänd fisk efter halva tiden, tills fisk är genomstekt och tomater är mjuka.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. 

Laga citron-smörsås
3

Under tiden, skala zucchini [1/2 st, 2P] i långa band med en potatisskalare. Krydda med en nypa salt och peppar.

Halvera citron [½ st, 2P].

Finhacka basilika.

Rör i citronjuice, grönsaksbuljong, smör [2 msk | 4 msk], basilika, vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stekpannan med fisk. Ta av från värme när smöret har smält.

Servera
4

Lägg upp tomatris och zucchini i skålar.

Toppa med kolja, körsbärstomater och citron-smörsås. 

Garnera med mandlar.