Veckans fiskrätt bjuder på massor av härliga ingredienser. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med grädde, gräslök och buljong. Sejen får sjuda i den goda såsen tills den har fått perfekt konsistens. Vitlöksstekta gröna bönor och zucchini, och citronkrossad potatis passar perfekt till den mustiga gräslökssåsen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Haricots verts
250
Sej
(Innehåller Fisk)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Gräslök
500
Potatis
4
Kycklingbuljong
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
½
Zucchini
Smör (steg 1)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Tärna potatis (oskalad) i 3 cm stora bitar. Riv citronzest [1/4 tsk | 1/2 tsk] och skär citron i klyftor. Koka potatis i 10-15 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatis i kastrullen. Mosa grovt tillsammans med citronzest, en klick smör* och en nypa salt*. Sätt åt sidan under lock för att hålla på värmen.
Ansa haricots verts [1/2 påse, 2P]. Grovhacka zucchini [1/2 st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka gräslök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts och zucchini i 4-5 min tills mjuka. Tillsätt vitlök, en nypa salt* och peppar*, och stek i ytterligare en minut. Lägg över i en skål och täck för att hålla på värmen.
Blanda matlagningsgrädde, gräslök (spara lite till garnering) och kycklingbuljong i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 2-3 min. Vänd den försiktigt, och tillsätt gräslökssås. Stek i ytterligare 3-4 min eller tills genomstekt. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp potatismos, sej och vitlöksgrönsaker på tallrikar. Skeda gräslökssås över fisken och garnera med resterande gräslök. Servera med resterande citronklyftor.