Har du testat att panera grillost? Det går snabbt och lätt, och ger osten ett underbart fräsigt täcke när du steker den. Vi blandar en panering med panko och rökt paprikapulver och serverar osten med en chilihonung som kompletterar ostens sälta perfekt. Vi rostar också pommes i ugnen, svänger ihop en limedoftande sallad med kål och äpple och blandar en ranchdressing att doppa både pommes och ost i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
1 st
Lime
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
150 g
Kålmix
4 g
Rökt paprikapulver
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
½ g
Torkad oregano
1 g
Chiliflakes
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
1
Ägg till panering
1 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min eller tills gyllene och mjuka.
Skär grillost i 2 cm breda skivor (3 per person).
Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, rökt paprikapulver och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök, oregano, majonnäs och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.
Blanda honung och chiliflakes i en ny liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Halvera lime.
Blanda limesaft, olivolja, salt och socker i en stor skål.
Vänd i kålmix och äpple och ställ åt sidan.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Lägg upp pommes, grillost och sallad på tallrikar.
Toppa grillost med chilihonung och servera med ranchdressing.