Pasta alla Norma är en klassisk italiensk pastarätt som ursprungligen skapades i Catania som ligger i Sicilien. Här bjuder vi på en ljuvlig rätt med pastan Casarecce, som är en riktig såstjuv! Den underbara såsen har aubergine och tomater som huvudingredienser, och får extra god smak av vitlök och basilika. Härliga tillbehör är en krispig rädissallad och krämig ricottaost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
7.5
Balsamvinäger
250
Casarecce
1
Aubergine
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika
60
Salladsmix
62.5
Rädisor
1
Krossade tomater
1
Chiliflakes
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
¼
Salt (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilikablad tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt aubergine och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 6-8 min eller tills den börjar mjukna.
Skölj salladsmix. Skär rädisa [1/2 påse, 2P] i tunna skivor. Blanda salladsmix, rädisa, balsamvinäger [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en stor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.
När auberginen är mjuk, tillsätt lök och vitlök och stek i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, basilika (spara lite till garnering!) och en nypa chili flakes. Stek i 4-5 min eller tills såsen börjar att reduceras. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa chili.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [2 msk | 4 msk], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen med en skvätt olivolja*. Tillsätt pasta och pastavatten till den färdiga såsen och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*.
Lägg upp Pasta Alla Norma i skålar och toppa med ricotta. Garnera med resterande basilika och servera med rädissallad.