topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

med rädissallad och ricotta

Pasta alla Norma är en klassisk italiensk pastarätt som ursprungligen skapades i Catania som ligger i Sicilien. Här bjuder vi på en ljuvlig rätt med pastan Casarecce, som är en riktig såstjuv! Den underbara såsen har aubergine och tomater som huvudingredienser, och får extra god smak av vitlök och basilika. Härliga tillbehör är en krispig rädissallad och krämig ricottaost.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

7.5

Balsamvinäger

250

Casarecce

1

Aubergine

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Basilika

60

Salladsmix

62.5

Rädisor

1

Krossade tomater

1

Chiliflakes

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)191 kcal
Energi (kJ)798 kJ
Fett5.94 g
varav mättat3.9 g
Kolhydrater18.53 g
varav socker15.6 g
Protein9.72 g
Salt1.5 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna aubergine i 2 cm stora bitar. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilikablad tunt.

Stek aubergine
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt aubergine och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 6-8 min eller tills den börjar mjukna.

Blanda rädissallad
3

Skölj salladsmix. Skär rädisa [1/2 påse, 2P] i tunna skivor. Blanda salladsmix, rädisa, balsamvinäger [1/2 påse, 2P] och en skvätt olivolja* i en stor skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda väl.

Koka sås
4

När auberginen är mjuk, tillsätt lök och vitlök och stek i 2-3 min. Tillsätt krossade tomater, basilika (spara lite till garnering!) och en nypa chili flakes. Stek i 4-5 min eller tills såsen börjar att reduceras. TIPS: Om du inte tycker om stark mat kan du skippa chili.

Koka pasta
5

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 2-3 min eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [2 msk | 4 msk], häll av resten och lägg tillbaka pasta i kastrullen med en skvätt olivolja*. Tillsätt pasta och pastavatten till den färdiga såsen och blanda väl. Smaka av med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp Pasta Alla Norma i skålar och toppa med ricotta. Garnera med resterande basilika och servera med rädissallad.