Vira upp varm tagliatelle och fyllig tomatig grönsaksröra på gaffeln och njut av hur smakerna av timjan, chili och smakrik ost gifter sig. Caponata är en siciliansk grönsaksröra du gör på ugnsrostade grönsaker i härlig tomatsås och är en snabblagad vardagsrätt med smaker som drar undan benen på dig. Italienskt när det är som bäst!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
1
Aubergine
1
Röd paprika
1
Paprika
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Timjan
1
Röd chili
1
Tomatpassata
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
20
Finriven ost
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine i 1 cm stora bitar. Kärna ur och skär röd och gul paprika i 1 cm stora bitar. Placera grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över generöst med olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om och rosta i ugnen i 20-25 min tills de mjuknat och fått svarta fläckar.
Skiva lök tunt. Pressa eller finhacka vitlök. Finhacka timjanbladen. Skiva chili tunt.
Koka upp vatten* i en stor kastrull när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min tills den börjar bli mjuk. Tillsätt vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs i 1 min.
Rör ner tomatpassata, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) och låt sjuda på medelvärme i 2-3 min tills såsen tjocknat något. Lägg tagliatelle i det kokande vattnet i kastrullen tillsammans med en nypa salt*. Koka i 4-5 min eller tills pastan är al dente. Häll av och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Rör om med en liten skvätt olivolja*.
När grönsakerna är klara i ugnen, rör ner dem såväl som tomatsåsen med pastan. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om.
Fördela pasta caponatan mellan era tallrikar och garnera med chili (stark!), riven ost och resterande timjan.