Har ni aldrig hört om Pasta caponata? Så är det på tiden att ni provar denna ljuvliga mix med massor av spännande ingredienser. Pappardelle är en stor och bred pasta som påminner om fettuccini, och den passar väldigt bra till rätter med mycket sås. Kvällens smarriga sås består av tomater, aubergine, timjan, vitlök och chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
250
Pappardelle
20
Finriven ost
4
Vitlöksflörter
1
Paprika
½
Aubergine
1
Paprika
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Timjan
1
Röd chili
½
Krossade tomater, vitlök & lök
1
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine [1/2 st, 2P] och paprikor i 1 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en generöst med olivolja*. Krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda. Baka i ugnen i 25-30 minuter, eller tills spröda.
Skiva lök tunt. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka chili. Plocka timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar] och hacka dem fint. TIPS: Håll kvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten* när det återstår 10 min av grönsakernas baktid. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök i 3-4 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt vitlök och timjan (spara lite till garnering) och fräs i ytterligare 1 min.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter och vatten* [1 dl | 2 dl] till stekpannan. Sjud på medelvärme i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna. Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 4-5 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Rör i rostade grönsaker och pasta till tomatsåsen. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt lite vatten om såsen är torr.
Lägg upp pasta caponata i skålar och garnera med chili, riven hårdost och resterande timjan.