Denna mättande pastasallad innehåller vackra pastafjärilar och rostade körsbärstomater och rödlök. Salladen blandas med en ljuvlig basilika & avokadodressing med ricotta och riven hårdost. Den vackra, färgstarka salladen får ytterligare smak och färg av att toppas med krispiga brytsockerärtor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
20
Finriven ost
1
Farfalle
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
1
Avokado
1
Basilika
125
Körsbärstomater
50
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
1
Rödlök
1
Citron
75
Sockerärtor
1
Vitlöksklyfta
2
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Halvera körsbärstomater. Placera grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i ugnen i 15-20 min eller tills mjuka.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min tills ‘al dente’. Häll av i ett durkslag, och skölj med kallt vatten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.
Dela brytärtor på längden. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor (eller tärna i 2 cm stora bitar). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Skär citron i klyftor.
Mosa avokado med en gaffel i en stor skål. Tillsätt ricotta [1/2 paket, 2P], citronjuice [2 msk | 4 msk], vitlök, en skvätt olivolja*, vatten* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Vispa ihop till en dressing. Blanda ner basilika (spara lite till garnering) och riven hårdost.
Tillsätt färdig pasta och rostade grönsaker till skålen med avokadodressing. Blanda väl och smaka av med salt*, peppar* och citronjuice.
Lägg upp pastasallad med basilika och avokadodressing i skålar. Garnera med brytärtor och basilika.