Pastasallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasallad

Pastasallad

med basilika & avokadodressing

Denna mättande pastasallad innehåller vackra pastafjärilar och rostade körsbärstomater och rödlök. Salladen blandas med en ljuvlig basilika & avokadodressing med ricotta och riven hårdost. Den vackra, färgstarka salladen får ytterligare smak och färg av att toppas med krispiga brytsockerärtor.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

20

Finriven ost

1

Farfalle

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1

Avokado

1

Basilika

125

Körsbärstomater

50

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

1

Rödlök

1

Citron

75

Sockerärtor

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)709 kcal
Energi (kJ)2965 kJ
Fett14.58 g
varav mättat5 g
Kolhydrater107.36 g
varav socker14.8 g
Protein24.77 g
Salt0.8 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Halvera körsbärstomater. Placera grönsaker till en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*, och rosta i ugnen i 15-20 min eller tills mjuka.

Koka pasta
2

Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 12-13 min tills ‘al dente’. Häll av i ett durkslag, och skölj med kallt vatten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

Förbered råvaror
3

Dela brytärtor på längden. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Skär avokado i tunna skivor (eller tärna i 2 cm stora bitar). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka basilika. Skär citron i klyftor.

Förbered dressing
4

Mosa avokado med en gaffel i en stor skål. Tillsätt ricotta [1/2 paket, 2P], citronjuice [2 msk | 4 msk], vitlök, en skvätt olivolja*, vatten* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Vispa ihop till en dressing. Blanda ner basilika (spara lite till garnering) och riven hårdost.

Blanda sallad
5

Tillsätt färdig pasta och rostade grönsaker till skålen med avokadodressing. Blanda väl och smaka av med salt*, peppar* och citronjuice.

Servera
6

Lägg upp pastasallad med basilika och avokadodressing i skålar. Garnera med brytärtor och basilika.