Här kommer en uppdaterad version av ett av våra mest populära recept! Denna asian style pokebowl gör du med jasminris smaksatt med aromatisk vitlök och ingefära och toppar med wokad svamp, morot och lök. Fräsch gurka och syrligt picklad lök ger det lilla extra tillsammans med asiatisk dressing och ett stekt ägg på toppen. Riktigt gott vill vi lova!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Vitvinsvinäger
½
Lime
150
Jasminris
200
Champinjoner
1
Vitlöksklyfta
1
Ingefära
1
Gurka, piccolo
Gurka
1
Morot
1
Rödlök
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
½
Chiliflakes
1
Koriander
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
2
Ägg
3
Vatten
Socker
1
Smör
Finhacka vitlök. Riv ingefära. Smält smör* med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i ca 1 min. Tillsätt ris, en nypa salt* och vatten* (se ingredienslistan) och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet absorberats.
Kvarta svamp. Riv oskalad morot. Skiva rödlök tunt. Riv limezest och dela limen i klyftor. Skär gurka i tunna halvmånar. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.
Blanda hälften av rödlöksskivorna, vitvinsvinäger, vatten* [3 msk, 2 pers | 6 msk, 4 pers], en nypa socker* och salt* i en skål. Rör om och ställ åt sidan. Blanda asiatisk dressing med majonnäs i ytterligare en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp, morotsriv och resterande rödlök i 4-5 min. Tillsätt sojasås [1/2 paket, 2 pers], limezest, en nypa chili flakes och en skvätt limejuice. Krydda med en generös nypa peppar* och låt koka i ca 1 min. För sedan över i en skål och täck över för att behålla värmen.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Knäck äggen* i pannan och stek i 3-4 min tills de är klara och krydda med en nypa salt* och peppar*. Grovhacka koriander.
Häll av lagen från rödlöken. Fördela vitlöks- och ingefärsris mellan era tallrikar. Toppa med sojafrästa grönsaker, gurka, picklad lök och stekt ägg*. Ringla över dressingen. Garnera med koriander och servera med limeklyftor vid sidan av.