topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Poke bowl med tofu

Poke bowl med tofu

gurka och cashewnötter

Poke bowl! Vad är nu det för något spännande? Rätten Poke bowl kommer från Hawaii och innebär att man serverar olika ingredienser bredvid varandra i en skål, och så får man såklart en smaskig dressing till. Ikväll laddar vi våra Poke bowls med ris och ljuvlig stekt tofu, pak choi och morötter marinerade i woksås. Rätten får extra färg, smak och sting av att toppas med chili och cashewnötter. Kvällens goda dressing är en krämig sojamajo!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Cashewnötter

150

Jasminris

250

Tofu

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

200

Pak choi

1

Morot

1

Röd chili

1

Gurka, piccolo

Gurka

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

4

Grönsaksbuljong

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)546 kcal
Energi (kJ)2284 kJ
Fett23.4 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater74.06 g
varav socker10.6 g
Protein10.02 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull med lock. Tillsätt ris, blanda, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi. Skiva chili tunt. Grovhacka cashewnötter.

Stek tofu
3

Tärna tofu i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek tofu under omrörning i 4 min, eller tills gyllene. Krydda generöst med salt* och peppar* och för över tofu till en tallrik.

Blanda sojamajo
4

Blanda majonnäs och sojasås i en liten skål. Sätt åt sidan och rör om precis innan servering. 

Stek grönsaker
5

Hetta upp lite mer olivolja* i samma stekpanna, tillsätt morot och stek i 3 min, tills gyllene. Tillsätt pak choi och stek till den har mjuknat, 2 min. Tillsätt woksås, en skvätt vatten* och tofu, och blanda väl.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med tofu, stekta grönsaker och gurka. Häll över sojamajo och garnera med chili och cashewnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image