Poke bowl! Vad är nu det för något spännande? Rätten Poke bowl kommer från Hawaii och innebär att man serverar olika ingredienser bredvid varandra i en skål, och så får man såklart en smaskig dressing till. Ikväll laddar vi våra Poke bowls med ris och ljuvlig stekt tofu, pak choi och morötter marinerade i woksås. Rätten får extra färg, smak och sting av att toppas med chili och cashewnötter. Kvällens goda dressing är en krämig sojamajo!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Cashewnötter
150
Jasminris
250
Tofu
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
200
Pak choi
1
Morot
1
Röd chili
1
Gurka, piccolo
Gurka
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
4
Grönsaksbuljong
3
Vatten
Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och grönsaksbuljong i en kastrull med lock. Tillsätt ris, blanda, sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva gurka tunt. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Grovhacka pak choi. Skiva chili tunt. Grovhacka cashewnötter.
Tärna tofu i 2 cm stora bitar. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek tofu under omrörning i 4 min, eller tills gyllene. Krydda generöst med salt* och peppar* och för över tofu till en tallrik.
Blanda majonnäs och sojasås i en liten skål. Sätt åt sidan och rör om precis innan servering.
Hetta upp lite mer olivolja* i samma stekpanna, tillsätt morot och stek i 3 min, tills gyllene. Tillsätt pak choi och stek till den har mjuknat, 2 min. Tillsätt woksås, en skvätt vatten* och tofu, och blanda väl.
Lägg upp ris i skålar och toppa med tofu, stekta grönsaker och gurka. Häll över sojamajo och garnera med chili och cashewnötter.