.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Baharat kryddmix
Grönsaksbuljong
150
Basmati vildris
1
Purjolök
1
Morot
2
Palsternacka
2
Vitlöksklyfta
2
Rosmarin
1
Kikärtor
150
Portabello
1
Bladpersilja
20
Hasselnötter
(Innehåller Nötter)
3
Vatten
Olivolja
Sätt ugnen på 180°C. Häll i kallt vatten* (se mängd i ingredienslistan), basmati vildris och en nypa salt* i en kastrull. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå i 10 min under lock innan servering. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär bort roten och den grövsta blasten på purjolöken. Halvera på längden och skiva den sedan tunt. Skär morot och palsternacka i 1 cm breda skivor. Pressa vitlöksklyftor. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken). Häll av kikärtor i en sil.
Placera portobellosvampar på en bakplåt täckt med bakplåtspapper med stammen uppåt. Blanda hälften av vitlök, 1 msk olivolja* per person och en nypa salt* och peppar*. Ringla över vitlöksoljan över svamparna. Rosta på översta hyllan i ugnen, 20 min. Ta sedan ut svamparna och sätt dem åt sidan.
Hetta upp en skvätt med olivolja* i en stor kastrull på hög värme. Fräs morot, palsternacka, purjolök, resterande vitlök, baharat kryddmix och rosmarinsblad i 5 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt kikärtor, grönsaksbuljong och vatten* (se mängd i ingredienslistan). Rör om tills grönsaksbuljongen lösts upp. Låt grytan koka upp och sedan sjuda tills den har tjocknat något, 10-15 min.
Hetta upp en stekpanna på medel till låg värme och rosta hasselnötterna tills de fått lite färg, 3-4 min. Ta hasselnötterna från värme och grovhacka dem när de har fått svalnat. Grovhacka persilja. Blanda hasselnötter, persilja och 1 msk olivolja* per person i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak och sätt åt sidan.
Häll av överflödig vätska från portobellosvamparna och skär dem i breda skivor. Servera grytan in djupa tallrikar, toppad med portobelloskivor, persilje- och hasselnötspesto och med ris vid sidan av.