Prosciutto är det italienska ordet för skinka. Vi kallar den även parmaskinka, och den används ofta utan tillberedning till tapas. Ikväll provar vi något nytt och använder den i en härlig pastarätt, både blandad med portobello, spenat och basilika, men också som garnering.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
50
Prosciutto
150
Portabello
1
Schalottenlök
20
Finriven ost
1
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
4
Kycklingbuljong
1
Basilika
1
Vitlöksklyfta
1
Zucchini
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skiva portobello tunt. Finhacka schalottenlök. Finhacka eller pressa vitlök. Skiva basilika tunt.Skär zucchini i 2 cm stora bitar. Grovhacka prosciutto. Skölj spenat.
Tillsätt pasta till det kokande vattnet och koka i 10-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen tillsammans med lite olivolja*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs prosciutto i 2-3 min. För över till en tallrik med hushållspapper.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek schalottenlök, zucchini portobello, vitlök och en nypa salt* i 4-5 min, eller tills de börjar mjukna. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och hälften av basilikan. Koka i 2-3 min, eller tills såsen börjar tjockna.
Tillsätt pasta, spenat och hälften av prosciutton till stekpannan och blanda väl. Krydda generöst med malen peppar*.
Lägg upp krämig portobellopasta i skålar. Toppa med resterande prosciutto och riven hårdost. Garnera med resterande basilika.