Alla älskar pizza, och som tur är så behöver man aldrig tröttna på pizza, eftersom man kan variera dem så mycket. Här bjuder vi på en super spänannade potatispizza med ricotta, karamelliserad lök, rosmarin, äppelsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gurka
15
Balsamvinäger
300
Potatis
2
Vitlöksklyfta
1
Rosmarin
50
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
100
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
20
Rucola
2
Rödlök
1
Äpple
1
Pizzadeg
(Innehåller Vete, Gluten)
0.3
Vatten (steg 3)
Socker (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär potatis i tunna skivor. Fördela potatis på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd och sprid ut potatisen i ett jämnt lager. Baka i 10-12 min, eller tills potatisen börjar mjukna.
Plocka och finhacka rosmarinblad [1 kvist | 2 kvistar]. Skiva äpple tunt. Grovhacka gurka. Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Blanda ricotta, vitlök, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek rödlök under omrörning i 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk] och en nypa socker*, och stek i ytterligare 3 min.
Rulla ut pizzadegen på en plåt. Fördela ricottamix på pizzan. Toppa med potatis, rosmarin och mozzarella. Baka pizzan i ugnen i 12-15 min, tills den är gyllene och osten bubblar. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*.
Skölj rucola. Blanda gurka, äpple, rucola [1/2 påse, 2P], lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Toppa pizzan med karamelliserad lök och lite rucola. Strö över en nypa salt* och ringla över lite olivolja*. Servera med äppelsallad vid sidan av.