Provensalsk ratatouille-rigatoni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Provensalsk ratatouille-rigatoni

Provensalsk ratatouille-rigatoni

med krämig tomatsås och krispig pankotopping

Ratatouille är en fransk grönsaksröra med tomatsås och i dagens recept kombinerar vi den med rigatoni till en riktigt god middag. Vi gör vår ratatouille på ugsnrostad zucchini och aubergine som får puttra i en sås med lök, vitlök, grädde, medelhavskryddor, krossade tomater och riven ost. Rostad panko på toppen ger extra krispighet och konsistens.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Aubergine

1 st

Zucchini

1 st

Lök

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Medelhavets Pärla

½ paket

Krossade tomater, vitlök & lök

2 st

Vitlöksklyfta

½ portionspåse

Bladpersilja

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 4)

½ dl

Vatten (steg 5)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3429 kJ
Energi (kcal)820 kcal
Fett34.7 g
varav mättat14.2 g
Kolhydrater95.7 g
varav socker20.5 g
Protein26.8 g
Salt6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Tärna aubergine och zucchini i 1 cm stora bitar.

Placera aubergine och zucchini på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka och gyllene.

Rosta panko
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 2–3 min, tills gyllene och krispig.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Lägg över i en liten skål och ställ åt sidan.

Stek lök
3

Finhacka lök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Grovhacka persilja [1/2 påse, 2P].

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.

Stek lök med en nypa salt i 4–5 min, tills något mjuk.

Koka pasta
4

Under tiden, koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Tillsätt vitlök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och Medelhavets Pärla till stekpannan med lök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Laga tomatsås
5

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och riven ost till stekpannan.

Tillsätt rostad zucchini och aubergine, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till tomatsås och sjud i 3–4 min.

Vänd ner kokt pasta i sås. Tillsätt en skvätt vatten om sås verkar för tjock.

Servera
6

Läg upp ratatouillepasta i skålar.

Toppa med panko och persilja.