Ratatouille är en fransk grönsaksröra med tomatsås och i dagens recept kombinerar vi den med rigatoni till en riktigt god middag. Vi gör vår ratatouille på ugsnrostad zucchini och aubergine som får puttra i en sås med lök, vitlök, grädde, medelhavskryddor, krossade tomater och riven ost. Rostad panko på toppen ger extra krispighet och konsistens.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)
1 st
Aubergine
1 st
Zucchini
1 st
Lök
1 paket
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
2 st
Vitlöksklyfta
½ portionspåse
Bladpersilja
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
8 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 4)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 5)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Tärna aubergine och zucchini i 1 cm stora bitar.
Placera aubergine och zucchini på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en generös skvätt olivolja och salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Rosta i ugnen i 20–25 min, eller tills mjuka och gyllene.
Under tiden, hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek panko i 2–3 min, tills gyllene och krispig.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg över i en liten skål och ställ åt sidan.
Finhacka lök.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka persilja [1/2 påse, 2P].
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelvärme.
Stek lök med en nypa salt i 4–5 min, tills något mjuk.
Under tiden, koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
Tillsätt vitlök, socker [1/2 tsk | 1 tsk] och Medelhavets Pärla till stekpannan med lök och stek i 30 sek, tills väldoftande.
TIPS: "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, vatten [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong och riven ost till stekpannan.
Tillsätt rostad zucchini och aubergine, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar till tomatsås och sjud i 3–4 min.
Vänd ner kokt pasta i sås. Tillsätt en skvätt vatten om sås verkar för tjock.
Läg upp ratatouillepasta i skålar.
Toppa med panko och persilja.