Pulled beans i krämig svampsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pulled beans i krämig svampsås

Pulled beans i krämig svampsås

med grov potatismos och lingonsylt

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Vi hoppas att ni är hungriga, kvällens måltid är nämligen ytterst solid, och bjuder på en massa gott. Vi steker pulled beans till perfektion, och serverar dem med grovt potatismos och en fantastiskt krämig svampsås med grädde och sojasås. Lingonsylt och färsk gurka och persilja ger fint kontrast.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

240

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

200

Champinjoner

1

Gurka

50

Lingonsylt

1

Bladpersilja

½

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

3

Mjölk (steg 1)

½

Salt (steg 1)

1

Smör (steg 3)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)644 kcal
Energi (kJ)2693 kJ
Fett22.3 g
varav mättat9.5 g
Kolhydrater70.9 g
varav socker19.3 g
Protein39.4 g
Salt4.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Gör potatismos
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. 

Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock. 

Stek pulled beans
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek pulled beans med en nypa salt och peppar tills brynta, 3-4 min. Ställ åt sidan på en tallrik. 

Stek svamp
3

Under tiden, tärna svamp i 1 cm stora bitar.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med smör [1/2 msk I 1 msk] på medelhög värme.

Stek svamp med en nypa salt i 4-5 min, tills gyllene.

Förbered persilja och gurka
4

Under tiden, finhacka persilja.

Skär gurka i 1/2 cm tunna skivor, och blanda den med persilja, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Laga sås
5

Sänk till medelvärme.

Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], sojasås [1/2 paket, 2P] och en generös nypa peppar till stekpannan. Rör om och sjud tills såsen är genomvarm och har tjocknat något, 1 min. Smaka av med salt.

Servera
6

Lägg upp potatismos, pulled beans och gurka på tallrikar.

Skeda svampsås över pulled beans.

Servera med lingonsylt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image