Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Vi hoppas att ni är hungriga, kvällens måltid är nämligen ytterst solid, och bjuder på en massa gott. Vi steker pulled beans till perfektion, och serverar dem med grovt potatismos och en fantastiskt krämig svampsås med grädde och sojasås. Lingonsylt och färsk gurka och persilja ger fint kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
240
Pulled beans
(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)
200
Champinjoner
1
Gurka
50
Lingonsylt
1
Bladpersilja
½
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
12.5
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500
Potatis
3
Mjölk (steg 1)
½
Salt (steg 1)
1
Smör (steg 3)
½
Vatten (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och mosa potatis tillsammans med mjölk [3 msk | 6 msk] och salt [½ tsk | 1 tsk] i kastrullen. Tillsätt eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan under lock.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek pulled beans med en nypa salt och peppar tills brynta, 3-4 min. Ställ åt sidan på en tallrik.
Under tiden, tärna svamp i 1 cm stora bitar.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med smör [1/2 msk I 1 msk] på medelhög värme.
Stek svamp med en nypa salt i 4-5 min, tills gyllene.
Under tiden, finhacka persilja.
Skär gurka i 1/2 cm tunna skivor, och blanda den med persilja, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Sänk till medelvärme.
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P], sojasås [1/2 paket, 2P] och en generös nypa peppar till stekpannan. Rör om och sjud tills såsen är genomvarm och har tjocknat något, 1 min. Smaka av med salt.
Lägg upp potatismos, pulled beans och gurka på tallrikar.
Skeda svampsås över pulled beans.
Servera med lingonsylt.