Med vår (nästan) färdiga pulled pork går det både snabbt och enkelt att laga en smarrig måltid som hela familjen kommer att älska! Vi kryddar köttet med rökt paprikapulver, tomatpuré och sriracha och låter det sjuda med lök och tomat. Sedan serverar vi det på en bädd av gyllenrostad klyftpotatis med BBQ-krydda, färska salladsblad och en krämig gräddfilsdressing med gräslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Pulled pork
500 g
Potatis
4 g
Köttbuljong
4 g
Rökt paprikapulver
5 g
BBQ-kryddmix
(Innehåller Ägg Kan innehålla Ägg)
1 burk
Tomatpuré
10 g
Sriracha
1 st
Tomat
1 st
Lök
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Sallad
1 portionspåse
Gräslök
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1.5 dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Vatten (steg 4)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, BBQ-krydda, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär tomat i 2 cm breda klyftor.
Grovhacka lök.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, tomat och en nypa salt i 3–4 min, eller tills mjuka.
Tillsätt rökt paprikapulver och tomatpuré. Stek i ytterligare 30 sek.
Tillsätt vatten [1,5 dl | 3 dl], köttbuljong, pulled pork, sky från förpackningen och sriracha [1/2 paket, 2P].
Koka upp och sänk till medelvärme. Sjud tills potatisen är färdig.
TIPS: Skippa sriracha om barnen inte tycker om stark mat.
Under tiden, finhacka gräslök.
Blanda gräslök, gräddfil, vatten [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Ansa sallad och separera salladsbladen.
Använd 2 gafflar för att riva tills det färdiga köttet är helt strimlat.
Krydda kött generöst med salt och peppar.
Lägg upp potatis på tallrikar och toppa med pulled pork.
Lägg upp salladsblad på tallrikarna. Krydda med en nypa salt och toppa med dressing.