Supersmaskiga quesadillas med massor av goda ingredienser. Fördelen med quesadillas är att man kan välja vad som ska vara i dem, så om det är några av ingredienserna som inte uppskattas av alla familjemedlemmar, är det lätt att utesluta dem från deras quesadilla. Servera med en härlig tomatsalsa och en syrlig limegräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
100
Riven mozzarella
(Innehåller Mjölk)
1
Svarta bönor
75
Gräddfil
1
Tomat
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
10
Sriracha
1
Salladslök
1
Ekologisk lime
Skölj svarta bönor. Mosa bönor med gaffel i en skål. Rör sedan i BBQ-sås och sriracha [1/2 paket, 2 pers]. TIPS: Tycker du inte om stark mat, så räcker det med hälften av srirachan.
Skiva salladslök tunt. Kärna ur och skär paprika i 1 cm stora bitar. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Blanda tomat, paprika och salladslök i en skål med en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar*.
Riv limezest och skär sen lime i klyftor. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers] och limezest i en skål. Krydda med salt* och peppar* efter smak.
Skeda upp bönmix i mitten av en tortilla. Bre ut moset, men lämna 1 cm kant. Toppa med 1 msk limegräddfil och bre ut. Avsluta med mozzarella, och lägg en ny tortilla ovanpå. Fortsätt med resterande tortillas.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt quesadillas och grilla i 3-4 min på varje sida. Vänd försiktigt med en stekspade.
Dela quesadillas i kvartar och servera med resterande limegräddfil, limeklyftor och salsa.