topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Räkpasta

Räkpasta

med purjolök, morot och dill

Är ni en familj som älskar pasta? Då är det kanske på tiden att prova ett nytt pastarecept! Det hjälper vi med ikväll, när vi lagar en underbar räkpasta. Vi kokar spaghetti som vi blandar med stekta räkor, rödlök, purjolök och vitlök. Rätten får ljuvlig krämighet av creme fraiche, och en spännande twist av dill och citron!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Kräftdjur
Sulfiter
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Dill

1

Lök

2

Vitlöksklyfta

1

Purjolök

1

Morot

1

Ekologisk citron

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

1

Spaghetti

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)846 kcal
Energi (kJ)3539 kJ
Fett26.16 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater108.52 g
varav socker15.8 g
Protein35.84 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera purjolök på längden och skiva i 1 cm halvmånar. Skala och riv morot. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Finhacka dill.

Stek räkor
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och hälften av vitlöken, och krydda med salt* och peppar*. Stek i 2-3 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över räkor till en liten skål, pressa över en generös skvätt citronjuice och ställ åt sidan.

Koka pasta
3

Tillsätt pasta till kastrullen med kokande vattnet. Koka i 8-9 min tills ‘al dente’. Spara lite pastavatten [11/2 dl | 3 dl] och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek lök, purjolök och resterande vitlök i 2-3 min. Tillsätt morot, och stek i ytterligare 3 min.

Koka sås
5

Tillsätt crème fraiche, sparat pastavatten [1 dl | 2 dl], grönsaksbuljong, citronzest, dill (spara lite till garnering) och salt [¼ tsk |½ tsk]. Sjud sås i 4-5 min. Krydda med en nypa peppar. Tillsätt pasta till stekpannan och rör om. TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.

Servera
6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med räkor och färsk dill. Servera med citronklyftor.