topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ratatouille pasta

Ratatouille pasta

med aubergine och basilika

Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten, och lagrad ost skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Ägg
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

1

Tomat

1

Aubergine

1

Röd paprika

1

Basilika

300

Tomatsås

20

Finriven ost

8

Grönsaksbuljong

250

Tagliatelle

(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)361 kcal
Energi (kJ)1509 kJ
Fett3.59 g
varav mättat1 g
Kolhydrater73.46 g
varav socker1.9 g
Protein12.97 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika.

Koka pasta
2

Häll det uppvärmda vattnet* i en kastrull och låt koka upp igen. Tillsätt en nypa salt* och tagliatelle. Låt koka i 4-5 min eller tills pastan är al dente. Spara lite pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

Fräs grönsaker
3

Medan pastan kokar, hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Rör ner vitlök och fräs i 1 min.

Koka tomatsås
4

Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, sparat pastavatten, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och

basilika (spara lite till garnering). Låt sjuda i 3-5 min tills såsen tjocknat något. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock. 

Tillsätt pasta
5

För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.

Servera
6

Fördela ratatouille tagliatelle mellan era tallrikar. Strö över riven hårdost och garnera med den resterande basilikan.