Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten, och lagrad ost skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
1
Aubergine
1
Röd paprika
1
Basilika
300
Tomatsås
20
Finriven ost
8
Grönsaksbuljong
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
¼
Salt
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika.
Häll det uppvärmda vattnet* i en kastrull och låt koka upp igen. Tillsätt en nypa salt* och tagliatelle. Låt koka i 4-5 min eller tills pastan är al dente. Spara lite pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och häll av resten. Häll tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.
Medan pastan kokar, hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor kastrull på medelhög värme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Rör ner vitlök och fräs i 1 min.
Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, sparat pastavatten, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och
basilika (spara lite till garnering). Låt sjuda i 3-5 min tills såsen tjocknat något. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.
Fördela ratatouille tagliatelle mellan era tallrikar. Strö över riven hårdost och garnera med den resterande basilikan.