Vad sägs om en vegetarisk pastarätt till middag ikväll? Ratatouille med pasta är en riktig höjdare att förgylla din vardag med. Stekta grönsaker där härliga smaknyanser har lockats fram gifter sig fint med en mustig tomatsås och mättande tagliatelle. Färsk basilika ger både färg och fräschhet till rätten och riven pecorino skänker både sälta och umami som lyfter smakintensiteten ytterligare. Mums!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
½
Aubergine
1
Röd paprika
1
Basilika
300
Tomatsås
20
Pecorino Romano ost
8
Grönsaksbuljong
250
Tagliatelle
(Innehåller Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Ägg, Senap)
¼
Salt
Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skiva lök tunt. Skär aubergine [1/2 st, 2 pers], tomat och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka vitlök. Grovhacka basilika, lägg lite åt sidan till garnering. Riv pecorino.
Häll det kokande vattnet från vattenkokaren i en kastrull, tillsätt en nypa salt* och koka tagliatelle i 4-5 min tills den är 'al dente'. Spara pastavatten [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers], häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olivolja*.
Hetta upp en rejäl skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs lök, aubergine och en nypa salt* i 3-4 min. Tillsätt paprika och tomat och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ca 1 min.
Tillsätt tomatsås, grönsaksbuljong, pastavattnet, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och basilika. Låt sjuda i 3-5 min tills såsen tjocknat. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen blir för tjock.
För över pastan till kastrullen och rör om väl så att den täcks av såsen.
Fördela 'ratatouille style pasta' mellan era tallrikar. Strö över pecorino och garnera med basilika.