Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt ravioli och en krämig gräddsås gjord på vitlöksstekt svamp och grönsaker. Höj smakerna ytterligare med lagrad ost, nymalen svartpeppar, hackade hasselnötter och färsk spenat. Skulle det finnas rester, smakar denna rätt också fantastisk kall dagen efter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
250
Ravioli med ricotta och spenat
200
Champinjoner
4
Grönsaksbuljong
20
Finriven ost
50
Grönkål, skuren
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Zucchini
Smör (steg 2)
Skär svamp och lök i tunna skivor. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Koka upp en stor kastrull med saltat* vatten*.
Smält smör* [1 msk | 2 msk] med en skvätt olivolja*[1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, svamp och en nypa salt* i 3-4 min, tills de börjar mjukna. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare 3-4 min. Tillsätt vitlök och fräs i ytterligare 1 min.
Grovhacka hasselnötter. Grovhacka spenat.
Tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och en nypa chili till stekpannan, när grönsakerna är mjuka. Sjud i 3-4 min tills såsen tjocknat något. Smaka av med en generös nypa peppar*. TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt ravioli i kastrullen med kokande vatten, och koka i 4-5 min eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och tillsätt raviolin till svampsåsen tillsammans med hälften av spenaten. Blanda och smaka av med salt*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp ravioli och svampsås på tallrikar. Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar*, och garnera med hasselnötter och resterande spenat.