Vi älskar pasta i alla former, men det är något särskilt med ravioli - särskilt när de är fyllda med smakfull spenat och ricotta. I detta recept serverar vi med frasig citronpangrattato, valnötter och zucchini för mättnad och tuggmotstånd. Rätten toppas med gudomligt gott brynt salviasmör och riven smakrik ost. Njutning från första till sista tuggan, och okomplicerad lyx som står klar på bordet på endast 20 minuter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Finriven ost
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Ravioli med ricotta och spenat
60
Spenat
20
Valnötter
1
Zucchini
1
Rödlök
1
Citron
1
Salvia
1
Vitlöksklyfta
2.67
Smör
Koka upp vatten* i en stor kastrull. Grovhacka zucchini. Skiva rödlök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finstrimla salviabladen. Finhacka vitlök.VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek panko, citronzest och vitlök i 3-4 min tills pankon är gyllene och frasiga. Krydda med en nypa salt* och peppar* och för över till en skål.
Lägg raviolin i det kokande vattnet och koka i 3-4 min, eller tills den är 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Torka ur stekpannan med hushållspapper och sätt tillbaka den på plattan. Hetta upp en skvätt olivolja* på medelhög värme. Fräs zucchini och rödlök i 3-4 min, eller tills bitarna börjar mjukna. Tillsätt spenat och fräs i 1 min, eller tills den sloknat. För över till en tallrik.
Tillsätt smör*, salvia, valnötter och en liten skvätt olivolja* i stekpannan. Fräs i 1-2 min, eller tills smöret börjar brynas. Tillsätt ravioli och grönsakerna. Ta av stekpannan från värmen och blanda väl.
Fördela ravioli och grönsaker i det brynta salviasmöret mellan era tallrikar. Strö över riven ost och citronpangrattato. Servera med citronklyftor vid sidan av.