Pasta är helt klart en ultimat vardagsrätt – hela familjen gillar det, det går snabbt att laga och det är bara fantasin som sätter gränsen för tillbehören. Till denna vegoversion som du svänger ihop på bara en kvart krävs minimalt med ansträngning. Medan spaghettin kokar blandar vi ihop alla ingredienserna till den härliga såsen – matlagningsgrädde, riven ost, körbärstomater, krossade tomater och örtkryddor – direkt i kastrullen. Det enda du behöver göra är att hacka basilika och soltorkade tomater att toppa pastan med, tillsammans med krämig ricotta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
125 g
Körsbärstomater
50 g
Soltorkade tomater
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 paket
Spaghetti
(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Senap, Soja)
1 portionspåse
Basilika
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100 g
Ricotta
(Innehåller Mjölk)
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
½ tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor kastrull på medelvärme.
Tillsätt matlagningsgrädde, finriven ost, Hello Sunrise, grönsaksbuljong, Vitlöksflörter, körsbärstomater, krossade tomater, socker och salt.
Sjud under omrörning i 4–5 min, tills tjocknat.
Under tiden, grovhacka basilika, valnötter och soltorkade tomater.
Vänd ner kokt pasta i såsen.
Lägg upp pasta i djupa skålar.
Toppa med basilika, valnötter, soltorkade tomater och färsk ricotta.