Denna rätt livar vi upp med aromatisk körvel och Central American Style kryddmix, en varm smaksättning med typiskt karibiska och latinamerikanska smaker som ger tydlig karaktär med både hetta och robust smak. Den ljumna bulgursalladen görs på ugnsrostade grönsaker och fräschas upp med syrlig citron för balans. Servera denna enkla vegetariska rätt med aubergineskivor som du låtit grilla i ugnen, och med smarrig körveldressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Röd paprika
75
Gräddfil
75
Salladsmix
1
Aubergine, Graffiti
4
Grönsaksbuljong
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
8
Panamat
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
Körvel
20
Solroskärnor
1
Citron
2
Olivolja
3
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär aubergine på längden i tunna skivor. Kärna ur och skär paprika i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Finhacka vitlök. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Lägg de uppskurna grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers]. Tillsätt vitlök, citronzest, hälften av Central American Style kryddmix (stark!) och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda så att allt täcks. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna fått färg och är mjuka.
Koka upp vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong och resterande Central American Style kryddmix (stark!) i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och koka i 2-3 min. Sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt stå under lock i 12-15 min. När bulgurn har absorberat allt vatten, ta av locket och låt svalna något.
Grovhacka körvel. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2 pers], hälften av körveln och en generös skvätt citronjuice i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Tillsätt salladsmix, rostad rödlök och paprika, en skvätt citronjuice och resterande körvel till bulgurn. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om.
Fördela bulgursalladen mellan era tallrikar och toppa med grillad aubergine och solrosfrön. Ringla över körveldressingen och servera med citronklyftor vid sidan av.