.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Ekologisk citron
150
Crème fraiche
Gurka
500
Potatis
Korv
1
Gurka, piccolo
20
Finriven ost
2
Dukkah-njuta
1
Röd paprika
1
Gräslök
⅔
Smör
Skala och grovriv potatis. Bland potatis och dukkah i en bunke. Krydda väl med salt* och peppar*. Skär korv [1/2 paket, 2 pers] i 1 cm breda skivor.
Smält en klick smör* i en stekpanna på hög värme. Stek 2 rösti per person. Stek dem först i 1-2 min på ena sidan på hög värme. Sänk sedan till medelvärme och stek i 4-5 min per sida. Lägg dem på en tallrik och täck med aluminiumfolie så de håller sig varma.
Riv parmesan och citronzest [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers]. Ta fram en stekpanna och blanda smör*, crème fraiche, parmesan och citronzest. Smaksätt med en skvätt citronjuice och låt den krämiga såsen sjuda i 3-4 min. Ta av pannan från värmen och häll citronsåsen i en skål.
Torka ur stekpannan och hetta upp en skvätt olja* på medelvärme. Stek korvbitarna i 8-10 min. VIKTIGT: Korven är färdiglagad när köttet är genomstekt.
Kärna ur och skär paprika i 4-5 cm stora bitar. Skär gurka i 4-5 cm stora bitar. Finhacka gräslök.
Servera era rösti toppade med citronsås, korv och gräslök med grönsakssnacksen vid sidan av.