Har ni sparat ryggbiffen till helgen? Eller har ni valt att piffa upp en tråkig vardagkväll med en sann lyxmiddag? Oavsett vilken dag ni lagar denna rätt kan vi garantera att ni inte blir besvikna! Potatisen blir extra festlig av att tillagas Lyonnaise-style, vilket innebär att den serveras med karamelliserad lök och persilja. Den traditionella rödvinssåsen är utbytt med en härligt grön spenatsås med schalottenlök, timjan och vitlök. Så det är bara att sätta igång i köket, så kan ni strax njuta av denna festmåltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
1
Bladpersilja
300
Angus ryggbiff
100
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
500
Potatis
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Timjan
3
Socker (steg 2)
0.3
Vatten (steg 2)
Ta fram köttet så det blir rumstempererat och krydda det med salt* och peppar*. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Vänd, sprid ut och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills de är spröda.
Skiva rödlök tunt. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning. Rör i vatten* [2 tbsp | 4 tbsp] och socker* [1 tsp | 2 tsp]. Koka i ytterligare 2-3 min, eller tills det börjar karamelliseras. Överför till en liten skål.
Skiva schalottenlök tunt. Grovhacka persilja. Finhacka (eller pressa) vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn köttet i stekpannan i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Sätt köttet åt sidan, täck med folie och låt vila i några minuter. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min om du vill ha köttet mer genomstekt. VIKTIGT: Köttet kan ätas när den har fått en fin stekyta.
Hetta upp stekpannan på medelvärme medan köttet vilar. Fräs schalottenlök i 2-3 min. Tillsätt vitlök, spenat och timjan [1 kvist | 2 kvistar] och fräs i ytterligare 1-2 min eller tills spenaten börjar slokna. Tillsätt matlagningsgrädde, köttbuljong och avrunnen köttsaft från köttet. Koka i 1-2 min, eller tills uppvärmt. Krydda med salt* och peppar*. Plocka bort timjan innan servering.
Blanda karamellisera rödlök med rostad potatis. Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, Lyonnaise-style potatis och krämig spenatsås på tallrikar. Garnera med persilja.