Trött på burgare som alltid smakar likadant? Testa vår syrliga äppelburgare och låt den karamelliserade lökens kittlande sötma kratta vägen för de spröda klyftpotatisens robusta sälta. Kapsla in smakerna i ugnsrostade briochebröd och toppa med färsk rucola.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
12.5 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500 g
Potatis
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
1 st
Lök
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Smör till karamelliserad lök
½ tsk
Salt till biffar
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och krispiga.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 10–15 min, eller tills mjuk och karamelliserad.
Rör i smör när det återstår 5 min av tillagningstiden.
Skala och riv äpple.
Forma färsen till biffar (1 per person) med fuktiga händer, gör dem något större än bröden.
Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 4–5 min per sida, eller tills precis genomstekta.
Toppa biffar med riven ost när det återstår 4 min av tillagningstiden och lägg lock på stekpannan så osten smälter.
VIKTIGT: Köttet är färdigt när det är utan inslag av rosa.
Under tiden, dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 2–3 min, tills genomvarma.
Under tiden, skölj rucola.
Blanda rucola, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Bre på majonnäs på bröd.
Toppa med rucola, biff och stekt lök.
Servera med pommes och resterande rucola.