Satay curry med jordnötssmör, kokosmjölk och lime är en omtyckt och välsmakande asiatisk rätt. Den underbara curryn innehåller massor av härliga ingredienser som gröna linser, rödlök, paprika, ingefära och vår färdiga kryddblandning Ga-Laksa. Ett härligt tillbehör med massor av färg och smak är chilistekt pak choi med cashewnötter!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
1
Pak choi
1
Paprika
½
Rödlök
1
Ekologisk lime
20
Cashewnötter
½
Röd chili
1
Gröna linser
4
Ga-Laksa
200
Kokosmjölk
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Salladslök
20
Jordnötter
25
Jordnötssmör
(Innehåller Jordnötter)
¼
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)
Finhacka eller pressa vitlök. Skala och finhacka ingefära [1/2 st, 2P]. Hetta upp en klick smör* och en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.
Skär pak choi i kvartar på längden. Grovhacka cashewnötter. Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Grovhacka jordnötter. Skär lime i klyftor. Halvera, kärna ur och skiva chili [1/2 st, 2P] tunt.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Fräs cashewnötter, pak choi och chili i 3-4 min under omrörning. Ställ åt sidan i en skål täckt med folie.
Skölj linser. Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna. Fräs paprika, jordnötter, rödlök, linser och Ga-Laksa i 2-3 min.
Tillsätt jordnötssmör, kokosmjölk och sojasås till stekpannan. Sjud i 5 min, och se till att jordnötssmöret löses upp. Smaka av med en generös skvätt limejuice, salt* och peppar*.
Lägg upp ris och linser i djupa skålar. Toppa med chilistekt pak choi.