Sataypanerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sataypanerad grillost

Sataypanerad grillost

med kokosris och yoghurtdipp

Kvällens recept är det ultimata beviset på att vegetarisk mat är allt annat än tråkig! Vi bjuder på en smakexplosion i form av gyllenstekt grillost med en pankopanering smaksatt med sataysås och vår egen kryddblandning Milda Mahal, kokosris och morot- och gurksallad med lime och färska örter. En yoghurtdipp med salladslök som vi toppar med chili- och vitlöksolja blir pricken över i:et.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Jordnötter
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

(Innehåller Mjölk)

50 g

Sataysås

(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Milda Mahal

150 g

Jasminris

1 st

Morot, Julienne

1 portionspåse

Mynta & koriander

½ st

Lime

1 st

Gurka

1 st

Salladslök

1 g

Chiliflakes

15 g

Riven kokos

(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4514 kJ
Energi (kcal)1079 kcal
Fett56.9 g
varav mättat33.5 g
Kolhydrater105.9 g
varav socker14.7 g
Protein39.1 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Medium Saucepan

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme.

Stek riven kokos i 30 sek, eller tills brynt.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Blanda sås
2

Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.

Blanda salladslök, yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda vitlök, chiliflakes, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en ny liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
3

Halvera lime [1/2 st, 2P]. 

Grovhacka gurka.

Finhacka mynta och koriander. 

Blanda morot, gurka, salt [1/4 tsk |1/2 tsk], limesaft [1 msk | 2 msk], koriander och mynta i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan. 

Panera grillost
4

Tärna grillost i 1 cm stora bitar.

Lägg mjöl [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.

Häll sataysås [1/2 paket, 2P] i en ny djup tallrik. 

Blanda panko, Milda Mahal och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik. 

Panera grillost först i mjöl, sen i sataysås och sist i panko. 

Stek grillost
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Servera
6

Lägg upp ris, grillost och sallad på tallrikar.

Servera med yoghurtdipp toppad med vitlöks- och chiliolja.