Har du aldrig hört om Florentine? Det är en fransk vit sås med spenat. I vår variant så innehåller den även vitlök, schalottenlök, tomat och ost. Ikväll serverar vi vår florentinsås med ljuvligt sprödstekt sej, och citronrostad broccoli och potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
½
Citron
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
250
Sej
(Innehåller Fisk)
1
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
2
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
60
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
250
Broccoli
2
Vetemjöl (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Halvera potatis och placera på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Skär broccoli i 3 cm stora buketter och stjälken (skala vid behov) i 2 cm stora bitar.
Halvera citron [½ st, 2P].
Finhacka schalottenlök, vitlök och tomat.
Skölj spenat.
Lägg vetemjöl [2 msk I 4 msk] i en djup tallrik. Krydda fisk med en nypa salt på båda sidorna och panera den sedan i mjöl. Lägg över på en tallrik.
Placera broccoli på den andra sidan av plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Blanda broccoli med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10-12 min, tills mjuka.
TIPS: Använd 2 plåtar till 4P.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek fisk i 3-4 min per sida, tills gyllene och genomstekt, var försiktig när du vänder.
Lägg över på en tallrik.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Hetta upp stekpannan igen i på medelvärme (skölj inte av den först).
Tillsätt lite olivolja vid behov och stek schalottenlök tills genomskinlig, 1-2 min.
Tillsätt vitlök och stek i 30 sek.
Rör i tomat, spenat, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Sjud tills spenat har mjuknat och såsen har tjocknat något, 1-2 min.
Pressa citron över potatis och broccoli, och rör om.
Lägg upp potatis, broccoli och fisk på tallrikar.
Ringla över florentinesås.