topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sej Florentine

Sej Florentine

med citronrostad brysselkål och potatis

Har du aldrig hört om Florentine? Det är en fransk vit sås med spenat. I vår variant innehåller den även vitlök, schalottenlök, tomat och ost för extra krämighet. I kväll blir den ett perfekt komplement till rättens huvudroll – ljuvligt sprödstekt sej! Som tillbehör serverar vi citrondoftande rostad brysselkål och potatis.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Mjölk
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

150 g

Brysselkål

½ st

Citron

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Tomat

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2350 kJ
Energi (kcal)562 kcal
Fett20.2 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater53.5 g
varav socker11.7 g
Protein37.1 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i kvartar och placera dem på ena sidan av en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.  

Panera fisk
2

Under tiden, ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och dela dem på hälften.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka tomat och schalottenlök, och finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Lägg vetemjöl [2 msk I 4 msk] i en djup tallrik. Torka av fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt. Vänd fisk i mjöl och lägg över på en tallrik.

Rosta brysselkål
3

Placera brysselkål på den andra sidan av plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Blanda brysselkål med lite olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–15 min, tills mjuka.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek fisk i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Ställ åt sidan på en tallrik.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär

Laga florentinesås
5

Hetta upp stekpannan igen i på medelvärme (skölj inte av den först).

Tillsätt en skvätt olivolja vid behov och stek schalottenlök i 1–2 min, eller tills genomskinlig. 

Tillsätt vitlök och stek tills väldoftande, 30 sek.

Rör i tomat, spenat, grönsaksbuljong [1/2 paket, 2P], matlagningsgrädde, riven ost, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Sjud tills spenat har mjuknat och såsen har tjocknat något, 1–2 min.

Servera
6

Pressa citron över potatis och brysselkål och rör om. 

Lägg upp potatis, brysselkål och fisk på tallrikar.

Toppa med florentinesås.