Låt oss fresta med en snabblagad currygryta med sej och broccoli ikväll. Med aromatisk och het röd curry i centrum och vitlök, kokosmjölk, ingefära och sojasås som smaksättning blir det hela familjens favorit. Toppa curryn med färsk koriander och med ens har du en färgsprakande, spännande middag att avnjuta.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
250
Broccoli
1
Morot
½
Lime
250
Sej
(Innehåller Fisk)
30
Röd currypasta
200
Kokosmjölk
1
Koriander
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 1)
½
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 5)
2
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Riv ingefära [½ st, 2P] fint.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Skala stjälken och skär den i 2 cm stora bitar.
Skär morot (oskalad) i 4 cm långa stavar.
Halvera lime [1/2 st, 2P]
Skär fisk i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda och krydda den med en nypa salt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Stek broccoli, morot och ingefära under omrörning i 2-3 min.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Tillsätt currypasta och vitlök och stek i 30 sek.
Rör i kokosmjölk, sojasås och vatten [2 msk | 4 msk].
Tillsätt fisk och rör om tills den är täckt med kokosmjölk. Sjud under lock i 2-3 min, eller tills genomkokt.
Finhacka koriander.
Tillsätt en skvätt limejuice, salt [½ tsk | 1 tsk] och peppar till curryn precis innan servering.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Servera ris i skålar och toppa med curry.
Garnera med koriander.