topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sill på tomatbädd

Sill på tomatbädd

med fransk bönsallad

Null

Allergener:
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Jasminris

200

Körsbärstomater

12

Vitvinsvinäger

200

Haricots verts

25

Senap

(Innehåller Senap)

Sill

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)342 kcal
Energi (kJ)1431 kJ
Fett8.54 g
varav mättat1.2 g
Kolhydrater60.34 g
varav socker0.3 g
Protein6.13 g
Salt0.4 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 180 °C. Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering. 

2

Halvera och lägg körsbärstomaterna tätt tillsammans i en ugnsform. Placera sill ovanpå tomaterna och häll över en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i 8-10 min.

3

Fyll och sätt på vattenkokaren. Blanda senap, vitvinsvinäger och olivolja* i en skål. Placera ett durkslag i en skål i diskhon. Ansa gröna bönor och lägg dem i durkslaget. Häll vattnet från vattenkokaren över bönorna och låt dem sitta i 3-4 min. Ta försiktigt upp durkslaget och rensa bönorna under iskallt vatten så de blir krispiga. VIKTIGT: Var försiktig så du inte bränner dig när du tömmer skålen med det heta vattnet.

4

Blanda gröna bönor med den franska dressingen i en skål.

5

Se om sillen är färdig. När köttet har en mjölkvit färg kan du ta ut den. TIPS: Sillen kan innehålla ben och tillagningssättet gör att skinnet kan upplevas mjukt. Skrapa därför försiktigt av skinnet om det inte faller i smak.

6

Servera sillen med ugnsbakade tomater, ris och fransk bönsallad.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image