Null
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
200
Körsbärstomater
12
Vitvinsvinäger
200
Haricots verts
25
Senap
(Innehåller Senap)
Sill
1
Olivolja
Sätt ugnen på 180 °C. Fyll en kastrull med vatten (se mängd i ingredienslistan) och en nypa salt*. Häll i jasminris. Koka riset på svag värme under lock i 12 min. Ta av från värme och låt stå i 10 min med lock på innan servering.
Halvera och lägg körsbärstomaterna tätt tillsammans i en ugnsform. Placera sill ovanpå tomaterna och häll över en skvätt olja*, salt* och peppar*. Baka i 8-10 min.
Fyll och sätt på vattenkokaren. Blanda senap, vitvinsvinäger och olivolja* i en skål. Placera ett durkslag i en skål i diskhon. Ansa gröna bönor och lägg dem i durkslaget. Häll vattnet från vattenkokaren över bönorna och låt dem sitta i 3-4 min. Ta försiktigt upp durkslaget och rensa bönorna under iskallt vatten så de blir krispiga. VIKTIGT: Var försiktig så du inte bränner dig när du tömmer skålen med det heta vattnet.
Blanda gröna bönor med den franska dressingen i en skål.
Se om sillen är färdig. När köttet har en mjölkvit färg kan du ta ut den. TIPS: Sillen kan innehålla ben och tillagningssättet gör att skinnet kan upplevas mjukt. Skrapa därför försiktigt av skinnet om det inte faller i smak.
Servera sillen med ugnsbakade tomater, ris och fransk bönsallad.