Smörstekt öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Smörstekt öring

Smörstekt öring

med krämig orzo och gurk- och myntasallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Öring påminner om lax, men är något ljusare och har en lite mildare smak. En supergod fisk som går lätt och snabbt att tillaga! Vi smörsteker vår öring med indiska kryddor och kokar samtidigt orzo som får sällskap av yoghurt, vitlök och spenat. Vi serverar kvällens fiskrätt med en krispig och smakrik sallad med gurka, mynta och lime.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Fisk
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

1 portionspåse

Mynta

4 g

Milda Mahal

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

½ st

Lime

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör (steg 2)

¾ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3156 kJ
Energi (kcal)754 kcal
Fett34.7 g
varav mättat11.6 g
Kolhydrater68.7 g
varav socker6.5 g
Protein39.1 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka orzo
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka orzo i 8–9 min, eller tills ”al dente”. Precis innan orzo är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp. Häll av vatten och häll tillbaka orzo i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. – ”Al dente” betyder att orzon är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek fisk
2

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.Torka fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.

Stek fisk, skinnsidan ner, i 3–4 min.Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt Milda Mahala och smör [2 msk | 4 msk] till stekpannan, låt smöret smälta och skeda det över fisken.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda sallad
3

Under tiden, grovhacka gurka. Halvera lime [1/2 st, 2P]. Riv myntablad i grova bitar med händerna. Blanda gurka, mynta, limesaft och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.

Skölj spenat. Finhacka eller pressa vitlök. Rör ner yoghurt, vitlök, spenat och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i färdigkokt orzo.

TIPS: Tillsätt en skvätt kokvatten om orzon ser torr ut.

Servera
4

Lägg upp orzo i djupa tallrikar och toppa med fisk och sallad.

Ringla smörsås över fisk.