Den underbara ägg- och baconsandwichen är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig coleslaw med krispig kål, morot och krämig majonnäs är ett perfekt tillbehör! Vi brer cajunmajonnäs på bröden og toppar burgaren med stekt ägg. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125 g
Bacon, skivor
200 g
Champinjoner
1 st
Lök
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Morot
150 g
Kålmix
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
50 g
Ketchup
1 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 2)
2 st
Ägg (steg 4)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Hetta upp en stor, torr stekpanna på medelhög värme. Sprid ut bacon och stek tills krispig, 3-5 min per sida. Lägg över bacon på en tallrik med hushållspapper. Behåll baconfett i stekpannan.
Grovhacka svamp. Skär lök i tunna skivor. Tillsätt svamp och lök till stekpannan med baconfett. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*, och stek på hög värme tills gyllene, 4-5 min.
Riv morot. Blanda kålmix, morot och hälften av majonnäsen i en stor skål. Krydda med salt* och peppar*, och blanda väl.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Knäck ägg* [2 st | 4 st] i stekpannan. Stek tills äggvitor har stelnat och gulor är som du föredrar dem, 4-6 min. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Dela briochebullar på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma. Blanda ketchup, Ay Cajun-ba [1 tsk | 2 tsk] och resterande majonnäs i en liten skål.
Bre cajunmajo på bullarna, och fyll dem med svamp, bacon och en tredjedel av coleslawn. Toppa med stekt ägg. Servera med resterande coleslaw vid sidan av.