Härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll ska vi ha pasta med bacon-arrabiata. Vi lagar en mustig sås med bacon, schalottenlök, paprika, körsbärstomater, vitlök och chili flakes. Samtidigt kokar vi spaghetti, som vi sen blandar med såsen. Vi toppar med ost och basilika, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomatpuré
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
140
Bacon, tärnad
1
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Chiliflakes
1
Basilika
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
1
Paprika
4
Vitlöksflörter
125
Körsbärstomater
12
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
½
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 8-9 min, eller tills ‘al dente'.
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt över lite olivolja.
Kärna ur och tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Finhacka basilika.
Skär schalottenlök i tunna skivor.
Riv eller pressa vitlök.
Hetta upp en stor och torr stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon, schalottenlök, körsbärstomater och paprika i 3-4 min, tills mjuka.
Tillsätt vitlök, Vitlöksflörter och chili flakes. Stek i 1-2 min, tills väldoftande.
Tillsätt balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], tomatpuré och pastavatten [1 dl | 2 dl] till stekpannan och blanda väl. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat.
Tillsätt pasta, hälften av osten och hälften av basilikan till stekpannan, och blanda väl. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Lägg upp pasta i skålar.
Strö över resterande basilika och riven ost.