Denna supergoda kycklingbowl med tabbouleh och massor av härliga grönsaker svänger du ihop på nolltid! Vi kokar bulgur och steker samtidigt kycklingstrimlor med vår kryddblandning Hello Sunrise och chili flakes. Sedan rör vi ner spenat, gurka, tomat, persilja och torkade tranbär i den färdigkokta bulguren, och så är vår tabbouleh färdig. Vi serverar vår kycklingbowl med en svalkande klick yoghurt på toppen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
1 g
Chiliflakes
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Kycklingbuljong
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ st
Citron
60 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl]. Rör i bulgur, kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, blanda kyckling, Hello Sunrise och chiliflakes i en medelstor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Skölj spenat.
Grovhacka tomat, persilja och gurka.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd då och då.
Rör ner gurka, spenat, tomat, persilja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], citronsaft [1 msk | 2 msk], olivolja [1 msk | 2 msk] och tranbär i bulgur precis innan servering.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Lägg upp tabbouleh i skålar.
Toppa med kyckling och en klick yoghurt.