Ikväll blandar vi fullkornsnudlar i en ljuvlig sås med blandfärs, wokmix, lök, vitlök, fisksås, sojasås, chili och lime. Vi toppar med jordnötter, rostad lök, chili och koriander, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
½
Lime
150
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
200
Wokmix
5
Fisksås
(Innehåller Fisk)
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
20
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
1
Chiliflakes
½
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
1
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
1
Koriander
¼
Socker (steg 3)
½
Olivolja (steg 4)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 4-6 min, tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Lägg över på en tallrik.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, fisksås, sparat nudelvatten, sojasås, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av chilin i en liten skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i samma stekpanna på hög värme.
Stek wokmix och lök i 2-3 min, tills lätt mjuk.
Tillsätt blandfärs, sojasås, en skvätt limejuice och nudlar.
Ta av från värme och blanda väl.
Under tiden, grovhacka jordnötter.
Blanda jordnötter, resterande chili och rostad lök [½ paket, 2P] i en liten skål.
Plocka korianderblad.
Lägg upp nudlar i skålar och toppa med jordnötsmix.
Garnera med korianderblad.
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.