Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först bryns, sen rostas färdigt till perfektion, och sen serveras med en soja- och ingefärsglaze. Fläskytterfilén får sällskap i ugnen av morötter, som sen blandas till ett färgstarkt och innovativt sötpotatismos tillsammans med spenat och gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
1
Morot
300
Fläskytterfilé
450
Sötpotatis
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
1
Körvel
Smör (steg 5)
½
Vetemjöl (steg 4)
1
Vatten (steg 4)
¼
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär morötter (oskalad) i 1 cm tjocka skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Krydda fläskytterfilé med en nypa salt*. Stek kött tills brynt, 1-2 min på varje sida.
Placera kött på en sida av en plåt med bakplåtspapper, och placera morötter på den andra sidan av plåten. Blanda morötter med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta kött och morötter i 12-13 min. Ta ut färdigt kött, och lägg över för att vila i ett foliepaket.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar. Tillsätt sötpotatis till det kokande vattnet och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Vispa ihop vatten* [1 dl | 2 dl] och vetemjöl* [½ msk | 1 msk] i en liten skål. Hetta upp samma stekpanna som du använde till kött på medelhög värme (utan att skölja den först). Tillsätt sojasås, honungs- och ingefärsdressing [½ paket, 2P] och mjölmix, och koka under omrörning i 2-3 min. TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock. Tillsätt den avrunna köttsaften från köttet.
Skölj spenat. Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa tillsammans med gräddfil [3 msk | 6 msk], och krydda med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar*. Tillsätt även en klick smör* om du önskar. Blanda spenat och rostad morot precis innan servering. Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp sötpotatismos, kött och grönsaker på tallrikar. Ringla över soja- och ingefärsglaze över köttet. Garnera kött med körvelblad.