Mör fläskytterfilé får fantastisk smak när det först bryns, sen rostas färdigt till perfektion, och sen serveras med en soja- och ingefärsglaze. Fläskytterfilén får sällskap i ugnen av morötter, som rostas och sen blandas med spenat. Ett färgstarkt tillbehör är krämigt sötpotatismos med ost.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Morot
1 st
Morot
300 g
Fläskytterfilé
450 g
Sötpotatis
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
½ msk
Vetemjöl (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 5)
2 msk
Mjölk (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Krydda kött med en nypa salt och stek tills brynt, 2 min på varje sida.
Placera kött på en sida av en plåt med bakplåtspapper, och placera morot på den andra sidan av plåten.
Blanda morot med lite olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta kött och morot i 12-15 min.
Ta ut färdigt kött, och låt det vila i ett foliepaket tills det ska serveras.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skölj spenat.
Skala och tärna sötpotatis i 2 cm stora bitar.
Tillsätt sötpotatis till det kokande vattnet och koka i 10-12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv.
Vispa ihop vatten [1 dl | 2 dl] och vetemjöl [½ msk | 1 msk] i en liten skål.
När det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, hetta upp stekpannan igen (utan att skölja den först) på medelhög värme.
Rör i sojasås, honungs- och ingefärsdressing [½ paket, 2P] och mjölmix, och sjud under omrörning i 2-3 min. Rör i köttsaften från foliepaketet.
TIPS: Tillsätt mer vatten om såsen är för tjock.
Häll av vattnet och lägg tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa den med ost, mjölk [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en klick smör.
Blanda spenat och rostad morot precis innan servering.
Skär kött i tunna skivor.
Lägg upp sötpotatismos, spenat, morot och kött på tallrikar.
Ringla soja- och ingefärsglaze över köttet.