Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande lördagsrätt. Ljuvlig fläskytterfilé, broccoli och pak choi som rostas i ugnen, och sen får spännande smak av en glaze med sojasås, sriracha och sweet chilisås. Samtidigt som kött och grönsaker rostas till perfektion, kokar vi vitlöksris, och picklar morot!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Fläskkotlett hel
250 g
Broccoli
150 g
Basmatiris
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
10 g
Sriracha
1 st
Pak choi
1 st
Morot
12.5 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
20 g
Sweet chilisås
¼ msk
Olivolja (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 4)
3 dl
Vatten (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vetemjöl (steg 1)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Torka av kött med hushållspapper, och krydda med salt* och peppar*. Lägg vetemjöl* [1 msk | 2 msk] på en tallrik och panera kött i mjöl. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kött i 2-3 min på varje sida, och överför sen till ena sida av en plåt med bakplåtspapper (diska inte stekpannan).
Skär broccoli i 2 cm buketter. Skär pak choi i 2 cm skivor. Placera broccoli på andra sidan av plåten. Blanda den med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta broccoli och kött i ugnen 6-7 min. Tillsätt sen pak choi, en skvätt olivolja* och en nypa salt* till plåten, och rosta i ytterligare 3-4 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1/4 msk | 1/2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda morot, socker* [1/2 tsk | 1 msk] och vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P] i en skål, och ställ åt sidan.
Vispa ihop sriracha [1/2 paket, 2P], sojasås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] i en medelstor skål, och häll sen ner i stekpannan som du stekte köttet i. Koka såsen under omrörning på medelhög värme tills den tjocknat något, 1-2 min. Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås [1/2 paket, 2P]. Skär kött i tunna skivor.
Rör om i ris med en gaffel, och lägg upp på tallrikar. Toppa med broccoli, pak choi och kött. Ringla över glaze och garnera med picklad morot.