Honungs- och sojamarinerad fläskytterfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honungs- och sojamarinerad fläskytterfilé

Honungs- och sojamarinerad fläskytterfilé

med krispiga pommes och tomatsallad

Kött och potatis – ibland behöver det inte vara krångligare än så. Vi lagar fläskytterfilé som får härlig smak av honungs- och sojamarinad och serverar den med rostade sesampommes, tomatsallad med krispiga jordnötter och en klick krämig aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Jordnötter
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

2 st

Tomat

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

300 g

Fläskytterfilé

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500 g

Potatis

1 st

Vitlöksklyfta

60 g

Salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till marinad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3091 kJ
Energi (kcal)739 kcal
Fett37.6 g
varav mättat7.3 g
Kolhydrater62.1 g
varav socker16.7 g
Protein41.1 g
Salt6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, hälften av sesamfröna, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kött
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.

Blanda marinad
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja i en medelstor skål.

Häll marinaden över köttet när det återstår 3–4 min av tillagningstiden.

Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda sallad
4

Skär tomat i klyftor.

Grovhacka jordnötter.

Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en stor skål.

Krydda med salt och en nypa peppar och vänd runt. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Skär kött
5

Skär kött i 2 cm tjocka skivor.

Servera
6

Lägg upp kött på tallrikar och skeda över resterande marinad från plåten.

Servera med sesampommes, sallad och aioli.