Kött och potatis – ibland behöver det inte vara krångligare än så. Vi lagar fläskytterfilé som får härlig smak av honungs- och sojamarinad och serverar den med rostade sesampommes, tomatsallad med krispiga jordnötter och en klick krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Honung
2 st
Tomat
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
300 g
Fläskytterfilé
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
500 g
Potatis
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Salladsmix
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Olja till marinad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, hälften av sesamfröna, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme.
Tillsätt kött och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över det på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 12–15 min.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, sojasås, honung, resterande sesamfrön och olivolja i en medelstor skål.
Häll marinaden över köttet när det återstår 3–4 min av tillagningstiden.
Ta ut köttet och låt det vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Skär tomat i klyftor.
Grovhacka jordnötter.
Blanda tomat, jordnötter och salladsmix i en stor skål.
Krydda med salt och en nypa peppar och vänd runt. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Skär kött i 2 cm tjocka skivor.
Lägg upp kött på tallrikar och skeda över resterande marinad från plåten.
Servera med sesampommes, sallad och aioli.