Veckans fiskrätt behöver absolut inte vara tråkig! Här har vi satt ihop en utsökt kombination av välsmakande och vackra ingredienser. Vi steker sej och glaserar den sen med en söt sås med soja, honung och ingefära. Ljuvliga tillbehör är vitlöksvildris och sesamstekt svamp och pak choi.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmati vildris
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
1 st
Pak choi
100 g
Champinjoner
5 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
50 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vetemjöl (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 5)
½ tsk
Socker (steg 5)
½ msk
Olivolja (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 4)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [½ msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Stek vitlök i 1-2 min, eller tills väldoftande. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Sätt åt sidan under lock till det ska serveras.
Lägg ner vetemjöl* [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.Krydda fisk på båda sidor med en nypa salt* och panera sen i mjöl. Ställ åt sidan på en tallrik redo att stekas.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt, vänd försiktigt. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär. Överför fisk försiktigt till en tallrik.
Grovhacka pak choi och skär svamp i kvartar. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en ny stekpanna på medelhög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Tillsätt pak choi och sesamfrön och stek tills pak choi är mjuk, 2-3 min. Krydda generöst med salt* och peppar* och ta av från värme.
Hetta upp stekpannan som du stekte fisk i på medelvärme.Rör i sojasås, honungs- och ingefärsdressing, socker* [1/2 tsk | 1 tsk] och vatten* [2 msk | 4 msk] och koka tills något tjocknad, 1-2 min. Tillsätt fisk och koka tills genomvarm, 1-2 min, vänd fisk efter halva tiden. Rör om i ris med en gaffel. TIPS: Skölj inte av stekpannan, det ger extra smak till såsen.
Lägg upp ris och sesamstekt pak choi och svamp på tallrikar. Toppa med fisk och skeda över resterande sås.