Souvlaki-kryddad och frasig kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Souvlaki-kryddad och frasig kyckling

Souvlaki-kryddad och frasig kyckling

med mynta- och fänkålssallad och tahini

Kanske har du testat souvlaki under en semesterresa på Rhodos? Det är ett grekiskt grillspett med härliga kryddor som inspirerat dagens middag. Vi smaksätter kycklingen på samma sätt, men tillagar den panerad i stekpannan istället för på grillen. Sedan serverar vi den med pommes, en apelsin- och fänkålssallad med mynta som är både krispig och söt och en krämig tahinisås med yoghurt, vitlök och citron.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Souvlaki-kryddmix

½ st

Vitlöksklyfta

½ st

Citron

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½ st

Fänkål

1 portionspåse

Mynta

1 st

Apelsin

500 g

Potatis

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

25 g

Tahini

(Innehåller Sesam)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 3)

2 msk

Vetemjöl (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3545 kJ
Energi (kcal)847 kcal
Fett30.4 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater91 g
varav socker15.5 g
Protein55.3 g
Salt5.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda sallad
2

Under tiden, skala apelsin, ta bort de vita hinnorna och tärna den i 2 cm stora bitar.

Grovhacka myntablad.

Halvera fänkål [1/2 st, 2P] och använd en potatisskalare för att skala den på längden. Finhacka innersta delen som kan vara svår att skala. Kasta stjälken.

Blanda fänkål, mynta, apelsin och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Lägg kycklingen mellan två bakplåtspapper och banka den med en kötthammare eller kavel tills den har fått en jämn tjocklek på ca 2 cm.

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och souvlaki.

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

Vänd kyckling först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda tahinisås
5

Under tiden, halvera citron [1/2 st, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 klyfta, 2P].

Blanda yoghurt, tahini, citronsaft [1/2 msk | 1 msk], vitlök, vatten [1 msk | 2 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp pommes, fänkålssallad och kyckling på tallrikar.

Servera med en klick tahinisås.

Strö sesamfrön över pommes.