Sätt guldkant på tillvaron med perfekt kokt tortelloni och en krämig gräddsås gjord på stekt svamp och grönsaker. Toppa med lagrad ost och nymalen svartpeppar. Lätt som en plätt och vips, redo att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Vitlöksflörter
½ st
Zucchini
20 g
Hasselnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)
200 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
300 g
Tortelloni med ricotta och spenat
(Innehåller Vete, Mjölk, Ägg, Gluten Kan innehålla Blötdjur, Selleri, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lök
1 msk
Smör till stekning
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till grönsaker
½ dl
Sparat pastavatten
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Skär svamp och lök i tunna skivor.
Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.
Smält smör tillsammans med en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt lök, svamp och salt, och fräs i 3–4 min, eller tills de börjar mjukna.
Tillsätt zucchini och fräs i 3–4 min.
Grovhacka hasselnötter.
Skölj och grovhacka spenat.
När grönsakerna väl har mjuknat, tillsätt matlagningsgrädde, Vitlöksflörter, grönsaksbuljong och chiliflakes till stekpannan.
Sjud i 3–4 min tills såsen tjocknat något.
Smaka av med en generös nypa peppar.
TIPS: Skippa chiliflakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Tillsätt pasta i kastrullen med kokande vatten, och koka i 1–2 min eller tills den är 'al dente'.
Skopa försiktigt upp kokvatten med en kopp precis innan du häller av vattnet från pastan.
Tillsätt pasta, sparat kokvatten och spenat till svampsåsen. Blanda och smaka av med salt.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen ser torr ut.
TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Lägg upp tortelloni och svampsås på tallrikar.
Strö över riven ost och en nypa nymalen peppar.
Garnera med hasselnötter.