Sprödstekt kolja i ingefärsbuljong
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sprödstekt kolja i ingefärsbuljong

Sprödstekt kolja i ingefärsbuljong

med sesam-grönsaker och citrongräsris

På kvällens meny står en utsökt fiskrätt med en symfoni av smaker och färger. Vi kokar citrongräsris och steker kolja gyllene i stekpannan. Fisken får sedan sällskap av en ingefärsbuljong med lime, koriander och chili som också smakar ljuvligt tillsammans med det kokta riset. Pak choi, lök och morot som steks med sesamfrön och vitlök blir ett perfekt tillbehör.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Mjölkfri
Allergener:
Fisk
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Kolja

(Innehåller Fisk)

1 st

Lime

½ st

Röd chili

1 st

Pak choi

150 g

Långkornigt vitt ris

5 g

Ingefärspasta

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 st

Rödlök

1 st

Citrongräs

1 portionspåse

Koriander

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2614 kJ
Energi (kcal)625 kcal
Fett19.7 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater70.5 g
varav socker7.9 g
Protein37.8 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked.

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten [3 dl | 51/2 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör ingefärsbuljong
2

Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Halvera lime.

Grovhacka koriander.

Blanda limesaft [2 msk | 4 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], koriander, ingefärspasta [1/2 paket, 2P], chili och vatten [1/2 dl | 1 dl] i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
3

Under tiden, grovhacka pak choi.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Skär lök i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 3–4 min, eller tills något mjuk.

Tillsätt pak choi, morot, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sesamfrön och vitlök och stek i 1–2 min, tills väldoftande.

Ställ åt sidan i en skål under folie.

Stek fisk
5

Torka ur pannan och hetta upp olivolja [1/2 msk |1 msk] på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med en nypa salt och peppar.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och låt det smälta.

Ta av från värme och rör ner ingefärsbuljong.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp ris, fisk och grönsaker på tallrikarna.

Toppa fisk med ingefärsbuljong.