Enkel och god middagsrätt med fläskkött, rotsellerimos med potatis och vitlök, sauterat äpple och rödlök med kål och vitlök och en ljuvlig senapssås. Snabbt och gott till helgen, eller till en festlig vardagskväll!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rotselleri
(Innehåller Selleri)
2
Vitlöksklyfta
1
Rödlök
2
Äpple
250
Skivad fläskkotlett
50
Grönkål, skuren
4
Kycklingbuljong
6
Grov senap
(Innehåller Senap)
500
Potatis
2
Mjölk (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 3)
1
Smör (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
¼
Socker (steg 5)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala och tärna potatis och rotselleri i 2 cm stora bitar. Skala 1 st vitlöksklyfta. Koka potatis, rotselleri och vitlöksklyftan i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa med mjölk [2 msk | 4 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppar. Tillsätt eventuellt en generös klick smör. Täck med lock för att hålla på värmen.
Skär rödlök i tunna skivor. Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm klyftor. Finhacka eller pressa resterande vitlök.
Krydda kött med en nypa salt. Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme. Stek kött i 1-2 min på varje sida, tills genomstekt. Ställ kött åt sidan på en tallrik. TIPS: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp smör [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna på medelhög värme. Sautera rödlök och äpple tills löken är genomskinlig, 3-4 min. Rör i kål och hackad vitlök. Stek tills kålen har mjuknat, 30 sek. Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsätt vatten [1/2 dl | 1 dl], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], kycklingbuljong och senap [1/2 paket, 2P] till stekpannan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknat något, 1-2 min. Tillsätt kött och vänd så det täckts av sås, och sjud tills uppvärmt, 1-2 min.
Lägg upp rotsellerimos och kött på tallrikar. Toppa med äpple, kål, rödlök och resterande senapssås.