.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Dragon
Kummelfilé
250
Broccoli
150
Crème fraiche
1.33
Smör (steg 5)
Koka upp två stora kastruller med välsaltat vatten*. Skala och dela potatisen i kvartar. Lägg bitarna i en av kastrullerna och låt dem koka i 12-17 min. Finhacka dragonbladen (kasta stjälken). Tips: 1) Potatisen är färdig när du enkelt kan skära igenom den. 2) Tänk på att två personer endast använder halva påsen med dragon!
Dutta kummelfiléerna torra med hushållspapper. Krydda med salt* och peppar*. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek filéerna med skinnsidan neråt i 4-5 min. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 min. VIKTIGT: Fisken är färdiglagad när mitten av köttet är ogenomskinlig. Lägg filéerna i ett foliepaket för att hålla värmen. Sätt åt sidan. Stekpannan kommer att användas igen.
Dela broccolin i små buketter. Häll i broccolibuketterna i den andra kastrullen med kokande vatten medan fisken steks. Koka i 4 min och häll sedan av i ett durkslag. Sätt åt sidan.
Värm upp den nu tomma stekpannan på låg till medelvärme och häll i crème fraîche. Rör om ordentligt och krydda efter smak med hackad dragon, salt* och peppar*. TIPS: Använd inte all dragon om du föredrar en subtil dragonsmak.
Häll av potatisbitarna i ett durkslag när de är färdigkokta. Låt potatisen ånga av i durkslaget i 1 min. Häll tillbaka potatis i kastrullen och krossa lätt med en gaffel. Blanda den krossade potatisen tillsammans med en klick med smör*. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp krossad potatis och broccoli på tallrikarna. Toppa med kummelfiléer och avsluta med generösa mängder dragonsås.