Förbered dig på stående ovationer från familjen efter du serverat detta otroligt goda recept! Denna barnvänliga husman i modern tappning har vi nämligen svårt att se inte skulle tilltala - stekt kyckling ihop med lent potatismos, rostade lila morötter och en gudomligt god karamelliserad löksås gjord med timjan och barnvänlig rödvinssås. Dessutom klar på ynka 30 min!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Morot
4
Vitlöksflörter
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
300
Kycklingbröstfilé
15
Balsamvinäger
500
Potatis
1
Rödlök
2
Morot
1
Timjan
1
Bladpersilja
½
Vatten (steg 5)
Socker (steg 4)
¼
Salt (steg 1)
2
Mjölk (steg 1)
1.5
Smör (steg 1)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Skär potatis i 2 cm stora bitar. Grovhacka persilja. Koka potatis i 10-12 min, eller tills den enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg sedan tillbaka potatisen i kastrullen. Mosa med smör* [11/2 msk | 3 msk], mjölk* [2 msk | 4 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av persiljan till ett grovt mos.
Skiva morötter tunt diagonalt. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*. Tillaga i ugnen i 14-18 min.
Krydda kyckling med Vitlöksflörter, en nypa salt* och peppar* på båda sidorna. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling tills gyllene på båda sidorna, 2-3 min. Lägg över den på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen tills genomstekt, 10-12 min. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skiva rödlök tunt. Plocka av timjanblad [2 kvistar | 4 kvistar]. Hetta upp en skvätt olivolja* i en mindre kastrull på medelhög värme. Fräs rödlök i 5-6 min under omrörning tills den är mjuk. Rör i balsamvinäger, timjan och en nypa socker*. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills rödlöken har karamelliserats. TIPS: Håll timjankvisten i toppen och dra försiktigt fingrarna neråt så att bladen trillar av.
Tillsätt rödvinsås och vatten* [1/2 dl | 1 dl] till kastrullen. Koka i 5-6 min, eller tills såsen tjocknat något. Smaka av med salt* och peppar*.
Fördela potatismos, morötter och kyckling mellan era tallrikar. Skeda över karamelliserad löksås och strö över resterande persilja.