Ikväll bjuder vi på ett fyrverkeri av färger och smaker! Vi kokar potatis, och blandar dem sen med spenat. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med vitlök, chili, crème fraiche och gräslök, och så svänger vi ihop en krispig rödkålssallad med äpple. Alla dessa härligheter serverar vi givetvis med perfekt stekt kyckling, som namnet på receptet redan har avslöjat!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
300
Strimlad kycklingbröstfilé
½
Röd chili
1
Gräslök
1
Vitlöksklyfta
1
Äpple
4
Kycklingbuljong
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
150
Rödkål, förskuren
30
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
½
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten*. Halvera potatis och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt*. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Halvera, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skölj spenat.
Tillsätt eventuellt en ny skvätt olivolja* till stekpannan och hetta upp på medelhög värme. Stek vitlök och chili i 1 min. Tillsätt vatten* [½ dl | 1 dl] och kycklingbuljong och sjud i 1-2 min. Rör i crème fraiche [½ paket, 2P], gräslök (spara lite till garnering) och kyckling. Låt värmas upp. Smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.
Blanda rödkål, en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*. Massera i 1 min, tillsätt äpple och blanda. Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt spenat och smaka av med med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp potatis, kyckling och rödkålssallad på tallrikar. Skeda över sås på kycklingen. Garnera med resterande gräslök.